Wat doen wij? > Vakantieopvang
   

Word donateur
 
 
 

Vakantieopvang

Sinds Maart 2013 heb ik (Chaimel Lerou) een kleinschalige vakantieopvang. De donateurs van  Stichting De Fret krijgen korting, zij betalen 1,50 euro per dag per fret. Niet donateurs betalen 2 euro per dag per fret.

Wat heb ik jullie te bieden:
 • kleinschalige (vakantie)opvang, dit houdt in dat ik niet meer dan 4 groepen fretten wil opvangen per keer. Als je huishouden bestaat uit 5 groepen fretten, dan wil ik daar best een uitzondering op maken maar als er al 3 groepen logeren en er meld zich iemand aan voor nogmaals 3 groepen dan is dit niet mogelijk. Reserveer dus op tijd.
 • Doordat ik maar zo weinig groepen tegelijk opvang, kan ik deze groepen ruim de tijd geven om los te lopen. Ik hou in principe 2 uur loslopen per dag aan. In samenspraak met u zal deze tijd zo veel mogelijk ingedeeld worden naar hoe de fretten dat eventueel thuis ook gewend zijn. Zijn er fretten van verschillende huishoudens op vakantie, dan zal tussen de groepen door de toiletbakken verschoond  en de eventuele ongelukjes opgeruimd worden.
 • een huiselijke omgeving waar de fretten gewoon los kunnen lopen. De woonkamer is 8 meter lang en ongeveer 3,5 meter breed. Ik heb een klein balkonnetje die fretproof gemaakt is dus de fretten kunnen ook even naar buiten om een frisse neus te halen en om even in de plantenbak te gaan graven. Ze hebben via een kattenluikje zelf toegang naar buiten dus ze kunnen helemaal zelf kiezen wat en waar ze naar toe willen.
 •  Ik heb 2 dubbele Ferret Nation s klaar staan, hier kunnen de logees eventueel gebruik van maken, beddengoed is aanwezig. Net als een nachthokje een slaaphangmat en eventueel een fretten waterbed. Er kan eventueel ook een eigen kooi meegenomen worden, dit kan allemaal in overleg.
 • Ruime ervaring met fretten, ik heb zelf al ongeveer 15 jaar fretten gehad. De laatste 6 jaar heb ik mij vooral gericht op het gebied van medische problemen bij fretten. Fretten die medicatie nodig hebben is dus helemaal geen probleem. Het enigste probleem is fretten die bijvoorbeeld om de 3 uur gevoerd moeten worden. Aangezien ik werk kan ik dit soort fretjes niet verzorgen. U moet dan op zoek gaan naar iemand die niet of thuis werkt en zo wel de mogelijkheid heeft om dat te doen. Ziektes waar ik mee bekend ben zijn insulinomen, maag-darm problemen, gal en leverproblemen, bijnierproblemen, hartproblemen, nierproblemen, haarballen/ verstopping, middenoorproblemen.
 • Voeding, of uw fret nu brokjes eet, KVV gevoerd krijgt of zelf hele prooidieren dat is allemaal geen probleem. Er is een extra vriezer in huis om dit soort voer in op te kunnen slaan.
 • Ik ben jaren lang vaste klant geweest bij frettendierenarts Hanneke Roest. Bent u ook een klant van Hanneke Roest dan kunt u aan haar aangeven, dat ik op uw fretten pas en zo nodig contact met haar op kan nemen mocht ik dit nodig vinden. Vooral bij fretten met een medisch verleden vind ik het erg belangrijk dat dit soort zaken altijd duidelijk besproken worden van tevoren.
  Ook met fretjes die geen klant zijn bij Hanneke Roest zal ik toch naar haar toe gaan mocht ik dit nodig vinden. Uiteraard zal ik proberen dit altijd eerst met u te overleggen, maar mocht ik geen contact kunnen krijgen neem ik uiteindelijk zelf de beslissing om met uw fretje naar de dierenarts te gaan. De dierenarts bepaald het verdere beleid rondom behandeling. Als uw fretje gezien moet worden door een dierenarts dan worden de kosten verhaald op u.
 • Tijdens het verblijf van de fretten zal ik proberen regelmatig foto s te maken. Deze zullen met uw toestemming op de facebook pagina van stichting De Fret geplaatst worden. Zo wordt u op de hoogte gehouden. Natuurlijk mag u mij ook altijd mailen of bellen met de vraag hoe het met de fretten gaat. 
Waar moet u aan voldoen:
 •  de fretten moeten een geldige inenting hebben, dit houd in dat de inenting niet ouder is dan een jaar en niet jonger dan 3 weken.
 • De fretten moeten behandeld zijn met stronghold 15 mg tegen oormijt. Fretten die meer wegen dan 1300 gram moeten een dubbele dosis krijgen. De gebruikte pipetjes moet u overhandigen als ze komen logeren.
 • De fretten hebben hun inentingsboekje bij zich, deze krijgen ze aan het eind van de vakantie weer mee naar huis.
 • De fretten krijgen hun eigen voer mee. Prooi is mogelijk, alleen niet te groot. Het liefs geef ik kleine volwassen prooi. Hele konijnen of duiven heb ik liever niet aangezien ik ze binnenshuis zal voeren. Ook wil ik graag een eigen waterfles mee krijgen.
 • Fretten die waltham krijgen moeten hiervan ruim voldoende mee krijgen, ook eventuele medicatie moet mee worden gegeven, met daarbij een beschrijving wat wanneer gegeven moet worden en in welke dosering.
 • U tekent een formulier waarin u aangeeft dat ik niet verantwoordelijk gehouden kan worden voor welke schade dan ook aan of veroorzaakt door uw fretten. Hierin staat ook dat als uw fretje gezien moet worden door een dierenarts de kosten hiervoor verhaald zullen worden op de eigenaar.
 • Als u het fijn vind mag u zelf een brief opstellen met een omschrijving van de karakters van de fretten en van hun dagelijkse rituelen. Hoeveel ze eten, wat ze wegen, hoelang ze per dag loslopen en wanneer enz.
Spreekt het u aan dan kan u contact met mij opnemen via chaimellerou@hotmail.com om te reserveren. De reservering word pas definitief na betaling. Dit houd dus in dat u op voorhand betaald, de dag van brengen en halen wordt meegerekend. Als u de reservering een week van tevoren annuleert dan krijgt u de helft van het overgemaakte geld retour. Annuleert u binnen deze week dan krijgt u geen geld retour. In verband met andere reserveringen, die dan afgestoten zijn.

         
 
     
Ipac Internet & Graphic Design