Wat doen wij? > Vakantieopvang
   

Word donateur
 
 
 

Vakantieopvang

Sinds eind 2014 heeft Stichting De Fret een kleinschalige vakantieopvang.
 • Kleinschalige (vakantie)opvang houdt in, dat zodra alle kooien bezet zijn, wij geen nieuwe (vakantie)fretten opnemen. Wij hebben wel een kleine uitwijk marge, maar in principe houden wij het klein. Wanneer u de fret hier wilt laten logeren tijdens uw vakantie, dient u tijdig te reserveren.
 • Alle fretten (opvang of vakantie) krijgen tweemaal per dag de gelegenheid om los te lopen en te ravotten in de speelrennen. Alle speelplekken worden dagelijks gereinigd en bij het wisselen van fret en speelplek wordt er gecontroleerd of de speelplek schoon is en zo nodig weer gereinigd.
 • Zowel de kooien als de speelplekken bevinden zich buiten (zomer en winter). De zomermaanden geven doorgaans geen problemen, omdat de temperatuur voor de fret ideaal is. De kooien staan allemaal beschut en weersinvloeden worden afgeschermd. De zon wordt buiten de kooien gehouden en ook regen heeft geen invloed op het interieur van de kooien. Wij begrijpen dat in de wintermaanden het plaatsen van een (vakantie)fret problemen kan geven. Wij zetten een fret, die gewend is aan een plekje binnenshuis, niet ineens buiten bij een temperatuur rond de 0 oC of lager. Uiteraard hebben wij voor deze fret een alternatief.
 • De kooien zijn voorzien van beddengoed, hangmatjes en een ruim toilet. Er kan eventueel een eigen kooi meegenomen worden; deze zal dan eveneens buiten geplaatst worden.
 • De fretten krijgen als voer prooidier (muis, rat, kip), Royal Canin Weaning-brokjes (of brokkenbrij indien gewenst). Wij hebben tevens Totally Ferret en Hills Kitten in huis. Eet uw fret ander voer is het raadzaam hiervan een voorraadje mee te geven, aangezien een fret niet zomaar iets anders gaat uitproberen.
 • Wij hebben ruime ervaring met fretten. De hoofdverantwoordelijke, Marianne Boymans, is al sinds 1989 aangesloten bij Stichting De Fret en heeft sinds die tijd ook fretten in huis gehad. Fretten laten niet snel zien dat zij ziek zijn of zich niet lekker voelen. Wij hebben altijd nauw contact met De Frettenkliniek en in geval van twijfel raadplegen wij Hanneke Roest wat te doen bij een zieke fret. Wanneer wij of Hanneke het nodig achten dat de fret in kwestie op het frettenspreekuur verschijnt, zal de fret meegenomen worden naar Giessen. De kosten voor dit consult zijn uiteraard voor de eigenaar.
Waar moet u aan voldoen?
 • De fret moeten een geldig bewijs van enting bij zich hebben.
 • De fret moeten behandeld zijn met Stronghold 15 mg tegen oormijt. Fretten die meer wegen dan 1300 gram moeten een dubbele dosis krijgen. Vakantiefretten worden bij binnenkomst gechecked op oormijt. Wanneer de fret niet is behandeld tegen oormijt, krijgt deze bij binnenkomst direct de Stronghold-druppeltjes tussen de schoudenbladen. De kosten van deze pipet zijn voor rekening van de eigenaar van de fret.
 • Fretten die Waltham krijgen, moeten hiervan ruim voldoende bij zich hebben.
 • Eventuele medicatie moet uiteraard worden meegegeven met de fret. Een goede beschrijving van wat wanneer gegeven moet worden is noodzakelijk.
 • Stichting De Fret zal alle aandacht en zorg besteden aan uw fret tijdens uw vakantie. Wij kunnen echter niet verantwoordelijke worden gehouden voor eventuele ziekte van uw fret tijdens uw vakantie. Voor noodgevallen dient u altijd een (mobiel)telefoonnummer achter te laten en/of een e-mailadres waarop u te bereiken bent.

Wij kunnen het niet vaak genoeg aangeven. Reserveer tijdig!

  «  Platform Verantwoord Huisdierbezit Vakantieopvang Het Euro-adoptieplan  »  
 
     
Ipac Internet & Graphic Design