Wordt donateur

Wordt donateur

Herplaatsbare fretten

Herplaatsbare fretten

Fret vermist

Fret vermist

Fret gevonden

Fret gevonden

Bemiddeling bij herplaatsing

Bemiddeling bij herplaatsomg

Fretten hebben een ondeugend karakter, zijn nieuwsgierig en blijven speels tot op hoge leeftijd. Daarbij toont het dier zich ook aanhankelijk. Ze kunnen onder begeleiding redelijk overweg met hond en kat, maar niet met kleine knaagdieren en vogels. Goede opvoeding en het zindelijk maken van de fret is onontbeerlijk. Een fret moet minimaal twee maal per dag tenminste één uur onder toezicht buiten zijn kooi kunnen spelen. Kinderen vanaf de leeftijd van 8 à 10 jaar kunnen meestal goed met een fret overweg. Het zou echter onverantwoord zijn de verzorging geheel aan kinderen over te laten.

Eén van de belangrijkste redenen waarom men zich tot de fret aangetrokken voelt, is zijn gedrag. De speelse manier van doen, zijn ondernemingslust, nieuwsgierigheid en aanhankelijkheid voeren de boventoon wanneer aan liefhebbers gevraagd wordt welke eigenschappen van de fret het meest door hen gewaardeerd worden.

De handelbaarheid en het formaat van de fret maken het dier uitermate geschikt om in handen te houden. De zacht aanvoelende vacht zorgt ervoor dat de ‘aaibaarheidsfactor’ hoog is. Het contact met de verzorger wordt door het dier op prijs gesteld, de fret nodigt zijn baas zelfs geregeld uit om hem op te tillen, door tegen zijn been aan te gaan staan of tegen een broekspijp omhoog te klimmen.