Wordt donateur

Wordt donateur

Herplaatsbare fretten

Herplaatsbare fretten

Fret vermist

Fret vermist

Fret gevonden

Fret gevonden

Bemiddeling bij herplaatsing

Bemiddeling bij herplaatsomg

Het is mogelijk dat u op basis van deze teksten tot de conclusie komt dat u een andere, hoogwaardigere voeding aan uw fret wilt gaan geven. Geef brokjes van een goede kwaliteit (b.v. Virbac Veterinary HPM kitten, Hills kitten, Orijen kitten, Totally Ferret). In eerste instantie kunt u proberen een paar brokjes door het oude voer te mengen. Met een beetje geluk probeert uw fret dit nieuwe voer en vindt hij het lekker. Gedurende een periode van 1-2 weken kunt u verhoudingsgewijs steeds meer van het nieuwe voer door het oude mengen, om uiteindelijk helemaal over te schakelen op het nieuwe voer. Zelfs als uw fret het nieuwe voer onmiddellijk aanvaardt is het raadzaam het overschakelen geleidelijk aan te doen om maagdarmstoornissen te voorkomen.

Fretten kunnen nogal kieskeurige eters zijn waardoor zij nieuw voer links laten liggen. Hieronder volgen een aantal tips die u mogelijk kunnen helpen bij het omschakelen naar andere voeding.

Mengen: omdat fretten hun voedsel hoofdzakelijk herkennen op basis van de geur kunt u door de oude voorraad frettenvoer een klein gedeelte van het nieuwe voer mengen. Hierdoor vermengt de geur van beide voeders zich. Als het nieuwe voedsel een beetje naar het oude ruikt is het waarschijnlijker dat de fret het zal proberen.

Traktatie: fretten beschouwen voedsel wat zij uit de hand krijgen vaak als een traktatie en sommige dieren zijn geneigd al wat eetbaar is uit de hand aan te nemen. Als uw fret tijdens de speeltijd een brokje van het nieuwe voer accepteert als traktatie ga hier dan een paar dagen mee door. Daarna kan het geleidelijk aan het reguliere dieet worden toegevoegd.

Ander merk: net als mensen bepaalde etenswaren niet lekker vinden, kunnen fretten ook afkeer hebben van een bepaald merk voer. Probeer eens een ander merk dat een hoogwaardige voeding voor uw fret aanbiedt.

Verstoppen: in plaats van het mengen met het oude voer kunt u kleine beetjes verstoppen in uw woonkamer. Tijdens de speeltijd is het zeer waarschijnlijk dat uw fret dit verstopte voer zal vinden. Het is de fret eigen voorwerpen te verslepen naar zijn persoonlijke verstopplek en het is zeer waarschijnlijk dat hij dit ook met het gevonden voer zal doen. Op deze manier went de fret aan de geur en aan de smaak van het nieuwe eten. Als dit werkt kan geleidelijk de nieuwe voeding door de oude gemengd worden.